Elon Musknak üzentek a franciák, miután 18 perc alatt 50 villanyautót adtak el

Mint mi is megírtuk, június 21-én a Citroën megnyitotta a rendelést az Ami elektromos mopedautó egy különleges változatára, amelyből összesen 50 darabot építenek meg. 17 perc és 28 másodpercre volt szükségük a vásárlóknak, hogy az összes példányt elkapkodják.

A My Ami Buggy egy terepjárós stílusú, ajtók nélküli, nyitható tetős apróság, aminek teljesítménye 6 kW, 45 km/h-ig tud gyorsulni, a hatótávolság pedig 75 kilométer. A limitált szériás verzió a 2021 decemberében bemutatott tanulmány alapján épült, akkor mintegy 1800-an jelezték az érdeklődésüket a modell iránt, nem csoda tehát, hogy az 50 darab pillanatok alatt elfogyott. A leggyorsabb megrendelő egyébként 2 perc és 53 másodperc alatt teljesítette az online rendelési folyamatot a franciák közleménye szerint.

A történetben nem is ez az igazán érdekes, hanem hogy a Citroën egy olyan plakátkampánnyal ünnepelte az exkluzív jármű sikerét, amiben Elon Musknak, a Tesla vezérigazgatójának üzent. „Sajnáljuk, Elon, de most már csak úgy lehet ilyened, ha megvásárolsz minket” – olvasható a plakátok és digitális hirdetőtáblák egyikén, utalva a milliárdos üzletére a Twitterrel. Egy másik üzenetben azt írják: „Sajnáljuk, Elon, de biztosan előbb jutsz el a Marsra, mint hogy ilyened legyen.”

A Citroën Ami értékesítése 9 országban van folyamatban, 2020. áprilisi megjelenése óta több mint 21.000 példányt adott el belőle a gyártó Európában.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.