Főoldal » elektromos autó » Közös akkumulátorgyártást jelentett be a Honda és az LG

Közös akkumulátorgyártást jelentett be a Honda és az LG

Összesen mintegy 4,4 milliárd dollárt, átszámítva körülbelül 1783 milliárd forintot invesztál akkumulátorgyártásba és egy közös vállalkozás megalapításába az LG Energy Solution és a Honda – az együttműködést hétfőn jelentették be a felek. Az újonnan alapított vállalat a Honda és az Acura márkák amerikai piacra szánt elektromos autóit látják majd el lítiumion-akkumulátorokkal egy új létesítményből, melynek tervezett éves kapacitása körülbelül 40 GWh lesz.

Youngsoo Kwon, az LG Energy Solution vezérigazgatója, és Toshihiro Mibe, a Honda Motor Co., Ltd. elnöke és vezérigazgatója. Forrás: Honda

A közös vállalkozás gyárában előállított tasakos akkumulátorcellákat kizárólag a Honda észak-amerikai üzemeibe szállítják majd. A helyszínt állítólag még nem véglegesítették a partnerek, de a tervek szerint 2023 elején elkezdenék az építkezést annak érdekében, hogy 2025 végére már tömegesen tudják gyártani az energiatároló alkatrészeket. A közös vállalkozás megalapítása még az idén megtörténik.

A Honda és az Acura villanyautós terveiről itt írtunk részletesebben.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.