Főoldal » elektromos autó » Különleges villanyautót mutat a Peugeot januárban

Különleges villanyautót mutat a Peugeot januárban

Máris van miért várni a januárban megrendezésre kerülő Las Vegas-i CES 2023 elektronikai szakkiállítást, merthogy a Peugeot egy nagyon izgalmas premierrel készül: itt mutatkozik be az Inception Concept, ami feje tetejére állítja mindazt, ahogy az elektromos autókat eddig tervezték a cégnél. A január 5-ére tervezett bemutatón ugyanis egy olyan villanyautóról hullik le a lepel, amely dedikált elektromos padlólemezen csücsül, és a tervezők maximálisan ki tudják használni a belsőégésű motoros járművek szerkezete által okozott kötöttségek hiányát.

Az Inception koncepcióról egyelőre nem árult el részleteket a Peugeot, de az i-Cockpit utastér egy teljesen új generációja tárul majd elénk továbbfejlesztett technológiákkal és új digitális és fizikai élményekkel. Külsőre a márka jellegzetes dizájnelemei – például a három karomra emlékeztető hátsó lámpák – megmaradnak, ám egy új dizájnvilágban születnek újjá.

A premierre magyar idő szerint éjjel 11 órakor kerül sor, másnap reggel 9-től pedig a Peugeot Brand Forward esemény keretein belül a vállalat jövőbeli terveiről is szó lesz. Az Inception tanulmányt egyébként a Párizsi Autószalonon jelentette be először a Peugeot, akkor Linda Jackson, a vállalat vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy ez a koncepció az úgynevezett e-Native modelleket, azaz a Peugeot villanyautók új generációját vetíti előre.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.