Főoldal » elektromos autó » Lehet hogy az új Model Y a titokzatos Tesla-Mazda öszvér?

Lehet hogy az új Model Y a titokzatos Tesla-Mazda öszvér?

Múlt héten, még a Tesla március elsejei befektetői napja előtt szivárgott ki, hogy a Model 3 ráncfelvarrása után egy évvel, a Model Y is megújul majd – ez a Juniper projekt. Nagyjából egy héttel korábban pedig körbejárta az internetet egy furcsa, álcázott, Tesla-Mazda öszvérről készült fotósorozat, amelyen mindenki azt találgatta, vajon melyik autógyár készülő modelljét rejtheti a zebra mintás fólia.

Most újabb képek készültek, amelyek kapcsán a találgatások össze is kapcsolják a korábbi két hírt.

Supercharger fotók

Az álcázott autóról készült korábbi képek kapcsán nagyon úgy nézett ki, hogy egy Model Y orrát látjuk egy Mazda CX-30 farán.  Ment is a találgatás, vajon a kettő közül az egyik márka tesztautója bukott-e le, vagy egy harmadik, valószínűleg kínai fél lehet a háttérben.

Most azonban a furcsa tesztautót egy V3-as Superchargernél kapták lencsevégreírja egy spanyol autós fórum fotóira hivatkozva a Teslamag.de. Bár tölteni nem látjuk az autót, mögötte egy Tesla szervizautó áll nyitott csomagtérrel. A kép további érdekessége, hogy a múltkorival ellentétben, ezen az álcázott autón nincs visszapillantó tükör. 

Tesla „Juniper”? Forrás: Cochepias.net

Persze ez lehetne véletlen egybeesés is, lehet, hogy a céges kocsi a töltőket jött karbantartani, ám sikerült egy olyan felvételt is készíteni, amelyen résnyire belátni az utastérbe – itt pedig nagyon erősen a Model 3/Y kormányát és műszerfalát látjuk viszont.

A tesztautó beltere. A nagy piros vészleállító gomb minden prototípus kötelező kelléke. Forrás: Cochepias.net

Ezek alapján egyre valószínűbb, hogy mégiscsak egy új Teslát látunk teszt közben, ám a befektetői napon megosztott információk alapján tényleg nem valószínű, hogy ez a 25 ezer dolláros kocsi. A legvalószínűbb verzió az, hogy a jövő októberben várható új, frisstett Model Y egy kísérleti példányát látjuk.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.