auto
2024. 02. 26. hétfő

A mai naptól féláron, 2336 forintos (5,99 euró) havidíjért lehetünk Ionity Passport előfizetők, ráadásul nem egy akcióról van szó, az Ionity hosszú távra ígéri a jelentős árcsökkentést.

Az Ionity Passport előfizetés Magyarországon 77,94 forintos, az euró-zónában pedig 20 centes kedvezményt biztosít a listaárból, így aki havidíjas csomagra vált a 280 forintos listaár helyett a hazai Ionity töltőállomásokon 202,06 Ft/kWh díjért töltheti elektromos autóját, akár 350 kW-os teljesítménnyel is.

A havidíj és az árengedmény hányadosaként gyorsan kiszámítható, hogy amennyiben a következő hónapban (ami itt nem naptári hónapot jelent, az előfizetés napja a fordulónap) 30 kWh-nál több energiát szeretnénk felhasználni, akkor érdemes Passport díjcsomagra váltani. A díjcsomag megvásárlása nem jár hűséggel, így akár egyetlen hosszabb útra, például nyaralásra is érdemes lehet havidíjas csomagra váltani.

Megnyílt Sormáson az Ionity töltőállomás

Magyarországon 6 helyszínen találhatók Ionity töltők, az M0 autóúton Szigetszentmiklósnál, az M1 autópályán Bábolna környékén, az M7 autópályán Kajászónál, Balatonkeresztúrnál (mindkét oldalon), valamint Sormásnál, és hamarosan további állomások telepítése várható.

Európa-szerte 594 helyszínen összesen 3314 töltőoszlop található az európai és koreai autógyártók által tulajdonolt elektromobilitás-szolgáltató hálózatában, és 92 helyszínen van folyamatban jelenleg is építkezés.

Figyelj oda, ha Ionity-n töltesz: itt az országonként eltérő tarifa

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.