Főoldal » egyéb » Elindult a 80 eDays túra

Elindult a 80 eDays túra

Ma délután 1 órakor Barcelonában elrajtolt az 80 eDays túra, aminek keretében elektromos meghajtású járművekkel 80 nap alatt megkerülik a Földet.

80e Days túra útvonala 2016

A versenyen 11 csapat indult, majdnem mindenki Teslával. A két kivél egyike a Heimlich József által vezetett tisztán elektromos Modulo busz, ami miatt nekünk magyaroknak is van okunk a szurkolásra. A versenyzők Barcelonából Liszabonba mennek, ahonnan a járműveket bérelt repülő viszi Halifaxba (Új-Skocia, Kanada). Az amerikai kontinens átszelése után Los Angelesből ismét repülőt használva jutnak el Kína délkeleti csücskébe, ahonnan Ázsia és Európa átszelése után érkeznek vissza Barcelonába. Remélhetőleg a megadott 80 napos időkereten belül. A teljes túra térképen.

Modulo busz a 80 eDays túrán 2016-ban

A szabályok szerint az autókkal sötétedés után már nem lehet menni, és érinteni kell bizonyos ellenőrző pontokat is. Minden versenyző útját GPS rögzíti, ráadásul ezeket az adatokat online is lehet követni a túra honlapján.

80 eDays start

80 eDays Modulo busz

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »