Nem lesz Samsung akku a Tesla Model 3-ban

Mitagadás a Tesla sajtósai nagyon értenek hozzá, hogy miként tudnak egy hírből is kettőt csinálni. Míg tegnap a sofőr hibájából összetört Model X esetén várták meg a közleményük kiadásával, míg körbeér a világon az Autopilot balesetének híre, addig most a Samsungtól való akkuvásárlással tették meg ugyanezt.

Tesla Model S akkupakk

A felröppent hír szerint a Tesla tárgyal a Samsung SDI-vel, hogy amennyiben a Gigafactory nem tudná kielégíteni a Tesla Model 3 gyártásához szükséges igényeket, akkor a hiányzó mennyiséget az amerikai gyártó Dél Koreából szerezné be. Ezt a pletykát a Tesla sajtósa látszólag azzal validálta, hogy a

„Tesla a világ összes vezető akkumulátor gyártójával együttműködik, de az egyes gyártókkal folytatott programok részleteit nem kommentálja.”

Ezt persze sokféleképpen lehet olvasni, a sajtó úgy értelmezte, hogy ebbe belefér a Samsung, mint Model 3 akkumulátor beszállító. A Samsung SDI nem erősítette meg az együttműködés tényét.

Miután már mindenki készpénznek vette a megállapodást, Elon Musk ma Twitteren indította a hírek következő hullámát:

„Szeretném tisztázni, hogy a Tesla kizárólag a Panasonickal dolgozik együtt a Model 3 celláin. Minden olyan hír, ami mást állít, téves.”

A nyilatkozatok szépsége természetesen az, hogy semmit nem árulnak el a Samsung és a Tesla közötti kapcsolatról. Így könnyen elképzelhető, hogy a Gigafactory kapacitását teljes egészében lekötő Model 3-ba tényleg csak Panasonic akkuk kerülnek, de minden másba, vagy a többi termék egy részébe – ideértve a PowerWall termékeket és a többi autótípust is – pedig a Samsung szállíthat majd lítium-ion akkumulátorokat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?