Vasárnap töltőavató és faültetés

Magyarországra érkeztek a villanyautós világkerülő túra résztvevői, hogy vasárnap elültessék a 2020-as 80 eDays túra budapesti ellenőrző pontjaként szolgáló fát, amivel jelképesen a túra karbon lábnyomát is csökkentik. A túrához Bukarestben csatlakozott az ázsiai etapot kihagyó Evopro Modulo busz is, így az európai szakaszon már újra van magyar résztvevő. Az Evopro busz együtt indult a Teslákkal és a kínai Denso autójával, majd az európai és az amerikai szakaszok után visszatért Magyarországra.

Evopro villámtöltő teszt
Evopro villámtöltő teszt

A 80 eDays túra budapesti programja augusztus 21-én vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődik a budai Hauszmann Alajos utca és a Sopron utca sarkán, ahol a 80 eDays résztvevői felavatják az Evopro legújabb fejlesztésű DC+AC elektromos autó töltőjét. Az 50 kW-os töltő CCS és CHAdeMO szabványú csatlakozókon keresztül képes az autók egyenáramú töltésére (50 kW), míg a Type2 aljzatból maximum 22 kW teljesítménnyel váltóáram vételezhető.

Az események nagyjából 10 órától a Kopaszi-gáton folytatódnak, ahova az érdeklődők Evopro Modulo elektromos busszal is eljuthatnak. A faültetés után a csapatok bemutatják járműveikat a nagyközönség számára, majd 13 órakor továbbindulnak Ausztria felé. Az eseményen részt vesz Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkár is.

EZT OLVASTAD MÁR?  Átadták Újbuda első nyilvános villámtöltőjét

A szervezők minden villanyautóst és elektromos közlekedés iránt érdeklődőt szeretettel várnak mindkét helyszínen.

Elektromos autót használsz?