Főoldal » események » Vasárnap töltőavató és faültetés

Vasárnap töltőavató és faültetés

Magyarországra érkeztek a villanyautós világkerülő túra résztvevői, hogy vasárnap elültessék a 2020-as 80 eDays túra budapesti ellenőrző pontjaként szolgáló fát, amivel jelképesen a túra karbon lábnyomát is csökkentik. A túrához Bukarestben csatlakozott az ázsiai etapot kihagyó Evopro Modulo busz is, így az európai szakaszon már újra van magyar résztvevő. Az Evopro busz együtt indult a Teslákkal és a kínai Denso autójával, majd az európai és az amerikai szakaszok után visszatért Magyarországra.

Evopro villámtöltő teszt
Evopro villámtöltő teszt

A 80 eDays túra budapesti programja augusztus 21-én vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődik a budai Hauszmann Alajos utca és a Sopron utca sarkán, ahol a 80 eDays résztvevői felavatják az Evopro legújabb fejlesztésű DC+AC elektromos autó töltőjét. Az 50 kW-os töltő CCS és CHAdeMO szabványú csatlakozókon keresztül képes az autók egyenáramú töltésére (50 kW), míg a Type2 aljzatból maximum 22 kW teljesítménnyel váltóáram vételezhető.

Az események nagyjából 10 órától a Kopaszi-gáton folytatódnak, ahova az érdeklődők Evopro Modulo elektromos busszal is eljuthatnak. A faültetés után a csapatok bemutatják járműveikat a nagyközönség számára, majd 13 órakor továbbindulnak Ausztria felé. Az eseményen részt vesz Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkár is.

A szervezők minden villanyautóst és elektromos közlekedés iránt érdeklődőt szeretettel várnak mindkét helyszínen.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »