Főoldal » elektromos autó » Óriási a kereslet a Chevy Bolt EV-re az Egyesült Államokban

Óriási a kereslet a Chevy Bolt EV-re az Egyesült Államokban

Borzasztóan jól fogy a Chevrolet Bolt EV az Egyesült Államokban, s ez nem csupán a novemberi eladások alapján jelenthető ki, március óta ugyanis minden hónapban egyre nagyobb az igény a villanyautóra. Csak novemberben majdnem 3000 darab Bolt EV-t vittek el a szalonokból, egészen pontosan 2987-et, amellyel semelyik másik villanyautó nem tudott versenyezni. Még a Tesla Model S és a Model X sem tudott a nyomába érni, melyekből múlt hónapban 1335 és 1875 darab fogyott. Az Electrek diagramján kitűnően látható, hogy az év eleji visszaesés után márciustól kezdve folyamatosan nőnek az eladások, megdöntve az előző hónap rekordját. A havi 2000 darabos értéket már augusztusban sikerült elérni, mostanra pedig majdnem a 3000-eset is. Ezzel a 2016 decemberi megjelenése óta összesen több mint 20 000 Chevy Bolt EV-t adtak el az USA államaiban.

 

Chevy Bolt eladások az Egyesült Államokban, Forrás: Electrek

 

A tíz legnépszerűbb villanyautó eladásai az Egyesült Államokban, Forrás: InsideEVs

Az elektromos Bolt nem csupán a villanyautó vásárlását tervezgető lakosság körében népszerű, hanem a szaksajtó figyelmének is állandó középpontjában áll. Piacra kerülése óta már kettő, autók összehasonlításával és értékelésével foglalkozó hírmagazin is a legjobb elektromos autónak választotta: először a Motor Trend szerint lett az Év Autója, majd pedig a The Car Connection ítélte neki a Legjobb Vétel címet elektromos kategóriában október végén. Ennek oka a szakértők szerint elsősorban a mintegy 380 kilométeres hatótávjában és alacsony árában keresendő. Bár az autóra Európában is óriási kereslet lenne, az Opel Ampera-E néven bemutatott autó eladása az Opel márka tulajdonosváltása miatt korántsem megy olyan lendülettel, mint az amerikai piacon.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.