Q3 méretű SUV lesz az Audi e-tron sorozat negyedik villanyautója

Miután az éves sajtókonferenciáján az Audi bejelentette e-tron sorozatának harmadik teljesen elektromos tagját, az e-tron GT limuzint, mely a Tesla Model S riválisaként 2020 elején érkezne a vásárlókhoz, az autógyártó vezetői a negyedik villanyautó kilétét is felfedték az Auto Express munkatársaival beszélgetve. Az e-tron GT után érkező gépkocsi egy crossover lesz 2021-es indulással, mely méretben a Q3 modellre fog hasonlítani. Az ingolstadti konferencián Rupert Stadler, az igazgatótanács egyik tagja már utalt az SUV érkezésére, amikor azt a kérdést tették fel neki, hogy melyik Audi fogja legelőször használatba venni a Volkswagen MEB padlólemezét. Erre ő azt válaszolta, hogy „egy formás, ízléses jármű SUV karakterrel.” Bár részletes jellemzést egyelőre nem kaptunk a negyedik tisztán elektromos Audiról, azt elárulta az egyik igazgató, hogy a gépkocsi megjelenése igencsak látványos, de felismerhető lesz a többi modell között a palettán: „a dizájn tiszta Audi lesz, a beltér tiszta Audi lesz, az infotainment rendszer az Audié lesz. Egyértelmű lesz, hogy Audit vezetsz.”

Audi Q3

A németek elképzelése szerint viszont 2021-ig öt kibocsátásmentes modell kerül forgalomba, tehát az e-tron, e-tron Sportback, e-tron GT, és a Q3 méretű e-tron crossover után számíthatunk még egy villanyautóra a négykarikás emblémával. Eddigi információink szerint az ötödik jármű is egy SUV lesz, melyet a SAIC kínai vállalattal közösen épít az Audi, ez viszont kizárólag az ázsiai országban lesz elérhető. Ezzel az Audi három sportterepjáróval is jelen lesz a piacon a következő évtized elején, így komoly versengésnek nézhetünk elébe a villanyautók ezen szegmensében. A német gyártók közül a Mercedes, a BMW, a Volkswagen is csatába küldi crossoverét a következő években, de a vásárlók kegyeiért olyan járművekkel kell szembeszállniuk, mint a Jaguar I-PACE, vagy a hamarosan napvilágot látó Tesla Model Y.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.