Főoldal » elektromosautó-töltés » Két új töltő a 7-es út mentén

Két új töltő a 7-es út mentén

Közeledik a nyár, sokak számára létfontosságú lesz, hogy a Budapest és a Balaton között valahol tudjanak tölteni. Az eddigi egyetlen töltőpont a székesfehérvári étteremnél hetek óta nem üzemel, így hétvégéken ez az útszakasz az utóbbi időben teljesen töltő nélkül maradt. Ez ma megváltozott, mivel a 7-es számú főút mentén két AVIA kúthoz is került egy-egy elektromos autó töltő.

A váltakozó áramú (AC) töltést biztosító oszlopokon 2 db 22 kW-os Type-2 csatlakozó van, azonban ha mindkét aljzat foglalt, akkor egy-egy kimenetre csak 11-11 kW teljesítmény jut. A töltők használata a következő két hétben ingyenes, utána valószínűleg parkolási díjat kell fizetni. A töltést mindkét helyen a kútkezelők indítják a náluk lévő RFID kártyák segítségével. A kutak éjjel nappal nyitva tartanak, így a töltők is a nap 24 órájában bármikor használhatók. A töltők foglaltsága hamarosan követhető lesz a TöltőPont applikációban is.

A szabadbattyáni benzinkút a 7-es főút mentén Székesfehérvár és Szabadbattyán között félúton, míg a polgárdi helyszín a település északi részén, a körforgalomnál található. Fontos hangsúlyozni, hogy ezek a töltők nem az e-Mobi által vállalt 320 helyszínes hálózat részei.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.