Gyermeknap és villanyautós családi nap az óbudai Auchanban

Az Auchan Óbuda áruház, az Ampera Klub és a Villanyautósok Közössége 2018. június 9-én szombaton gyermeknapot és elektromobilitás családi napot tart Budapesten a Szentendrei út 115. szám alatt található Auchan áruház parkolójában. A délelőtt 10 órától délután 4 óráig tartó eseményen az érdeklődők megnézhetik az idehaza népszerű elektromos autók színe javát (Tesla Model S, új Nissan LEAF, Renault Zoe, Peugeot iOn, stb.), de több modelleknek a kipróbálására is lehetőség nyílik.

Elektromobilitás minden korosztálynak!

A gyermekeket mini elektromos Teslák és játékos feladatok, a nagyobbakat egykerekű Airwheel, pedelec és elektromos moped kipróbálási lehetőség várja. Az érdeklődőket a nap során a Villanyautósok Közösségének közel 10 éve elektromos járművel közlekedő tagja, Janik Róbert viszi el egy körre, hogy egy Founders edition Tesla Model S-en mutassa meg a villanyautózás, illetve a jövő mobilitásának előnyeit és szépségeit. Az érdeklődők általános vagy típusspecifikus kérdéseire a nap során a Villanyautósok Közösségén sok éves gyakorlati tapasztalattal rendelkező tagjai válaszolnak. Mennyit megy el egy töltéssel? Hogyan lehet tölteni? Hogyan lehet eljutni vele nyaralni? Nincsenek tabu kérdések, mindenre válaszolnak a Villanyautósok!

Ingyenes akku állapotmérés

Az eseményre nem csak az elektromobilitás iránt érdeklődőket, de a villanyautóval közlekedőket is várják a szervezők. A Villanyautósok Közössége ingyenesen felméri a helyszínre érkező elektromos autók meghajtó akkumulátorainak állapotát (Nissan LEAF, Nissan e-NV200, Renault Zoe, Renault Fluance, Renault Kangoo, Peugeot iOn/Citroen C-Zero/Mitsubishi i-MiEV, Mitsubishi Outlander), az Auchan pedig minden villanyautóval érkezőnek egy ajándékcsomaggal kedveskedik, amit néhány aprósággal a Villanyautósok Közössége is megfejel.

A helyszínen a nap során a gyerekeket az Alma együttes koncertje, kutyás bemutató, arcfestés, csillámtetkó és népszerű youtuberek várják, de megismerkedhetnek a rendőrség, a tűzoltóság, a mentők, a Vöröskereszt és a katonaság munkájával is. A nap során az összes program ingyenes!

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.