Ősszel folytatódik az elektromos autók vásárlásának állami támogatása

Az elektromos autó vásárlásra igényelhető állami támogatás aktuális információ itt találhatók.

Ahogy arról a napokban az e-Mobi Nonprofit Kft. honlapján közzétett információ alapján már beszámoltunk, a tisztán elektromos autók vásárlását ösztönző, maximum 1,5 millió forint összegű állami támogatást biztosító program 2018. augusztus 31-én lezárul. A már beérkezett és feldolgozásra váró, illetve a hónap végéig beadott pályázatok támogatásához Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az eredeti kerethez további 300 millió forintot biztosított, ami maximális összeggel számolva további 200 autó támogatását teszi majd lehetővé. A GZR-D-Ö-2016 néven futó program keretében több mint ezer tisztán elektromos meghajtású autó megvásárlását támogatta az állam.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a ma kiadott közleményük szerint a támogatási program folytatásáról döntött, ami egyszerűsített feltételrendszerrel és tartalommal várhatóan 2018 októberében indul újra. A pályázatok bonyolítása valószínűleg továbbra is az e-Mobi Nonprofit Kft. feladata lesz.

Sajtóközlelmény

Ősszel folytatódik az elektromos járművek megvásárlását támogató program

Augusztus végével átmenetileg lezárul, de októberben egyszerűsített feltételekkel újranyílik a hazai elektromobilitás elterjesztését szolgáló, népszerű pályázati lehetőség. A jelenlegi kiírás keretösszegét az igényekhez igazodva, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter döntése nyomán 300 millió forinttal emelték meg.

Az „Elektromos gépkocsi beszerzésének támogatása (GZR-D-Ö-2016)” pályázati programban jogi és magánszemélyek részesülhettek legfeljebb 1,5 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatásban, tisztán elektromos meghajtású személygépkocsik és/vagy legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsik vásárlása esetén.

A jelenleg hatályos pályázati kiírást 2018. augusztus 31-én lezárják. A lebonyolításért felelős e-Mobi Nonprofit Kft. minden időben beérkező kérelmet feldolgoz. Az elérhető 2 milliárd forintos keretösszeget további 300 millió forinttal emelte meg Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, így jóval több pályázó részesülhet támogatásban.

A gépjárművásárlásokat támogató pályázat 2016-os meghirdetése óta több mint ezer zöld autó beszerzését segítette elő. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a jelentős érdeklődésre és az elektromobilitással kapcsolatos kormányzati célkitűzésekre tekintettel a program folytatásáról döntött. A pályázati lehetőség 2018 októberétől egyszerűsített feltételrendszerrel és tartalommal nyílik meg újra az igénylők előtt. A részletekről hamarosan bővebb tájékoztatást találnak az érdeklődők a kormány honlapján (www.kormany.hu) és az e-Mobi Nonprofit Kft. weboldalán (www.e-mobi.hu).

Budapest, 2018. augusztus 28.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.