Főoldal » elektromosautó-töltés » Két töltőpont minden egyes McDonald’s-hoz – így is lehet ezt csinálni

Két töltőpont minden egyes McDonald’s-hoz – így is lehet ezt csinálni

A svédországi Vattenfall energetikai cég holland leányvállalata, a Nuon egyezményt kötött a McDonald’s gyorséttermi lánccal, aminek eredményeképp az ország valamennyi McDrive részleggel rendelkező McDonald’s helyszínén elektromos autó-töltők fognak létesülni. Ez összesen 168 új töltőállomást jelent, amelyek mindegyikén két töltőpont várja majd az éhes villanyautósokat. Az elérhető töltési teljesítményről nem számolt be a Nuon, a sajtóközleményben viszont az olvasható, hogy az éttermeknél gyorstöltők kerülnek felállításra, melyekkel mindössze fél óra alatt feltölthető lesz egy elektromos autó. A legelső töltőpont 2018 végén jelenik meg, a maradék 167 állomás pedig a következő három évben több szakaszban kerül online állapotba. Hogy a járművekhez egyáltalán ne kapcsolódjon károsanyag-kibocsátás, a töltőkből kinyerhető elektromosságot teljes mértékben a holland szélturbinák generálják. Mindez nem csupán az autósok számára hatalmas segítség a mindennapos utazásaik során, de a McDonald’s számára is kiváló kezdeményezés, hogy még fenntarthatóbbá tegye működését, és csökkentse ökológiai lábnyomát.

„Nagyon büszkék vagyunk erre az együttműködésre. A Nuon és a Vattenfall célja a fosszilis üzemanyagtól mentes életmód a lakásban, a munkában, és az úton egyaránt, és éppen ezért munkálkodunk aktívan az elektromos közlekedésben majdnem tíz éve, a közszférában, otthon, és a vállalatoknál is. Hatalmas lendületet ad az elektromobilitásnak Hollandiában, hogy a mi szakértelmünket a McDonald’s működésének léptékével tudjuk párosítani. Ahhoz, hogy minden holland autós villanyautóval tudjon közlekedni, elengedhetetlen egy jó infrastruktúra kielégítő számú könnyen elérhető töltőponttal. Ma a Nuon és a McDonald’s egy jelentős lépést tett ennek megvalósítása felé” – jegyezte meg Pieter van Ommeren, a Nuon e-mobilitásért felelős igazgatója.

A Vattenfall jelenleg közel 9000 töltőpontot tart fent Hollandiában, Németországban, és Svédországban, ezzel Európa egyik legfontosabb töltőüzemeltetője. A McDonald’s-cal kötött partnerség a második, amiről az elmúlt hetekben hallhatunk a népszerű gyorsétterem kapcsán. Augusztus végén a Fortum helyezte el 350 kW-os töltőit Svédországban, a Kristinehamn városában található McDonald’s-nál Stockholm és Oslo között félúton, amely egyben az ország első töltőállomása ekkora teljesítménnyel.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.