Mostantól értesítést küld a Tesla, ha túl alacsony az aksi töltöttsége

Akik naponta közlekednek villanyautóval, jól tudják, hogy a hatótáv körüli aggodalom a való életben közel sem akkora probléma, mint ahogyan azt sokan gondolják. A Tesla esetében ez hatványozottan igaz, hiszen azon túl, hogy valamennyi modell a mindennapi használathoz több mint elegendő kilométert képes megtenni egyetlen töltéssel, a tulajdonosok bátran támaszkodhatnak a jól kiépített Supercharger villámtöltő-hálózatra. Ennek ellenére a Tesla szoftverfrissítései az egyéb hasznos és változatos funkciókon és javításokon túl rendszerint szolgálnak valamilyen újdonsággal, ami a sofőrök dolgát nagyban megkönnyíti, ha töltésről van szó. Ilyen például az a navigációs rendszer, ami az akkumulátor töltöttségét figyelembe véve tervezi meg az útvonalat és ejti útba a töltőállomásokat. Nemrég az egyik új frissítéssel egy olyan funkció vált elérhetővé, amivel az autó a mobiltelefonos applikáción keresztül értesítést küld a tulajdonosának, ha az éppen nincs töltőre csatlakoztatva, az akku töltöttsége pedig 9%-ra csökken. Ez kimondottan azok számára hasznos, akik rendszerint bedugják éjszakára tölteni autójukat, de néha hajlamosak erről megfeledkezni. Ha ugyanis alacsony töltöttség mellett válunk el kocsinktól éjszakára, akkor kellemetlen élményben lehet részünk reggel, mikor munkába indulnánk, főleg ha még a fagypont alatti hőmérséklet is rásegít a merülésre. Ez az értesítés emiatt már régóta a kérelmezett új funkciók listáján szerepelt, és a vállalat Twitter-bejegyzéséből kiderült, hogy nem kell rá tovább várniuk a felhasználóknak. Azt nem tudni, hogy miért pont 9%-nál kapjuk a figyelmeztetést, de várhatóan egy későbbi frissítéssel ez is személyre szabhatóvá válik.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.