Villanyautós találkozó és tesztvezetés Veresegyházon

Az Európai Mobilitási Hét programsorozat egyik utolsó állomásaként szombaton találkoztak a veresegyházi és környékbeli villanyautósok az elektromobilitás iránt érdeklődőkkel a város főutcáján. Az esős, hűvös idő ellenére tucatnyi tisztán vagy részben elektromos meghajtású jármű jelent meg a helyszínen, és szerencsére érdeklődőből sem volt hiány. A legtöbb figyelmet természetesen a villanyautós találkozókon szerencsére gyakran felbukkanó, profi módon átépített elektromos Trabant és a Tesla Model S P85 kapta, de sokakat érdekelt a Tazzari Zero és a Nissan LEAF is. Legnagyobb létszámban viszont nem ezek, hanem a Mitsubishi Outlander PHEV-k képviseltették magukat. A találkozó során lehetőség nyílt új Nissan LEAF és elektromos Citroën Berlingo tesztvezetésre is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.