Főoldal » események » Etyekről New Yorkba egyetlen töltéssel villanyautóval

Etyekről New Yorkba egyetlen töltéssel villanyautóval

Rendhagyó találkozót tartottak a Villanyautósok Közösségének tagjai 2018. október 27-én szombaton Etyeken. A havi rendszerességgel, általában péntek délutánonként megtartott találkozó került kivételesen szombat délelőttre, hogy a hazai elektromobilitás létezésének legaktívabb hirdetői együtt tehessék meg tisztán elektromos meghajtással az Etyek – New York távot. Indulás előtt az utolsó töltési lehetőséget a gyülekező helyszínén az egyik villanyautós által felállított 70 kW-os DC villámtöltő jelentette, onnan Biatorbágy és Herceghalom érintésével egyenesen New Yorkba hajtottunk.

A célállomás az etyeki Korda Filmpark területén egy korábbi forgatáshoz felállított New York-i utcarészlet volt, ahol a találkozóra érkező 91 zöld rendszámos autó egy fotó erejéig zaj- és füstgázmentes forgalmi dugót okozott. Az eseményt beszélgetések, az autóritkaságok megismerése és egy finom ebéd tette színesebbé, de lehetőség nyílt átmenni a Borgiák díszletébe is. A rendezvényen a tisztán elektromos autók mellett nagy számban jelentek meg a Mitsubishi Outlander és az Opel Ampera / Chevrolet Volt típusok is, így szinte az összes népszerű hazai modell képviseltette magát Etyeken illetve New Yorkban. A legnagyobb érdeklődést természetesen a Tesla Model X-ek és a Fisker Karmák aratták, de a tulajdonosok természetesen a többi típus esetén is szívesen válaszoltak az érdeklődő kérdésekre.

Ha villanyautósként nem szeretnél lemaradni a tavaszra tervezett következő nagy találkozónkról, akkor ide kattintva csatlakozz a Villanyautósok Közösségéhez!

Fotók: Dream Film Kft., Tóth Zoltán, Antalóczy Tibor

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »