Már használható a MOL legújabb budapesti villámtöltője

A MOL nem csak Bukarestben, de Budapesten is dolgozik a villanyautósokat kiszolgáló töltőhálózat kiépítésén, aminek legújabb jele, hogy ma délután megnyitották az autósok számára a III. kerületi Szentendrei út 100. alatt lévő üzemanyagtöltő állomásra telepített villámtöltőt. Az 50 kW-os DC töltést CHAdeMO és CCS karon, a 22 kW-os AC töltést pedig Type 2 aljzaton biztosító Siemens gyártmányú töltő a Kerepesi úti és a Könyves Kálmán körúti töltőhöz hasonlóan védőtető alá került, ami nem csak a csapadék, de a tűző napsugárzás ellen is védi a töltés alatt álló autóst és utasait. A töltőállomáson Fresh Corner kávézó és étterem, a közelben pedig egy másik gyorsétterem lánc egysége is elérhető, így a töltést össze lehet kötni egy gyors ebéddel vagy vacsorával. A töltési folyamat a többi Plugee töltőhöz hasonlóan a kút kasszájánál a megfelelő töltés megvásárlásával indul. Az AC ág használata 1990, míg a DC ágé 2990 forintba kerül, függetlenül attól, hogy 10 vagy 40 percig használjuk a töltőt. A készüléket a fizetést igazoló bizonylat bemutatása után a kútkezelő indítja. A fizetési mód és struktúra átmeneti megoldás, a MOL Plugee csapata dolgozik egy új rendszeren, ami várhatóan 2019. tavaszán kerül éles üzembe.

A MOL ezen kívül 5 helyszínen üzemeltet még villámtöltőt Budapesten (a térképen kékkel jelölve):

  • Váci úti 84-90.
  • Istenhegyi út 55. (2 db töltő)
  • Kerepesi út 5-7.
  • Könyves Kálmán körút 41/C.
  • Hunyadi János utca 2.
MOL Plugee töltők, kékkel jelölve a már működő, pirossal pedig a tervezett villámtöltő helyszínek.

A MOL töltőit nem csak a villanyautóval járó külső ügyfelek használják, hiszen a cég éjszakánként ezeken tölti a MOL Limo Volkswagen e-UP-jait is. Példás üzleti modell, hiszen így azok az autók nem a többi autós elől foglalják el a más cégek által üzemeltetett nyilvános töltőket (a MOL a nyilvánosság elől elzárt telephelyen is üzemeltet villámtöltőt az e-UP-ok töltésére).

A hálózat következő tagját jövő héten telepítik a Panoráma irodaház aljában a Váci út 19. alatt lévő kút mellé, ahol a kábel már a helyén van. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a töltő egy héten belül nyilvánosan is használható lesz. A Vágány utcai és a Golgota téri MOL benzinkutakon az év végéig várható a töltők beüzemelése, a Nagyszőlős utcai kútra tervezett 75 kW-os DC töltő átadása pedig januárban történhet meg.

Váci út 19.

Vágány utca

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.