100 000 töltőpontot számlál a NewMotion töltőhálózata

Európai villanyautós kalandozásaink során óriási segítséget jelentenek kocsink töltésénél az olyan szolgáltatók, melyek más szolgáltatókkal leszerződve roaming útján biztosítanak több töltőhálózathoz is hozzáférést egyetlen kártya használatával. Ebben élenjáró a NewMotion, mely a minap egy figyelemre méltó mérföldkőhöz érkezett közel tíz éves működése után: immáron összesen több mint 100 000 töltőpontot ölel fel roaming hálózata szerte a kontinens 28 országában. Az egyszerűbb elektromosautó-töltést és átláthatóbb fizetési rendszert már számtalan törekvés támogatja világszerte, de Európában még egyetlen szolgáltató sem tudott ekkora hálózatot kiépíteni. A NewMotion roaming partnereinek száma meghaladja a kétszázat, a szolgáltatás használóié pedig a 170 ezret. A holland céget 2017-ben felvásárolta a Shell, mely az elmúlt években több hasonló üzletet is kötött, hogy kivehesse részét az elektromos autók terjedéséből adódó hasznokból.

A NewMotion kártyához csak egy ingyenes regisztrációra van szükség, a mobilapplikáció pedig remekül összeszedi nekünk az információkat a nyilvános töltőpontok helyszínéről, állapotáról, típusáról, a töltés díjáról, és minden másról, ami fontos lehet utazásunk során.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.