Már a terminátor is villanyautót venne – avagy Arnold Schwarzenegger autókereskedőnek áll

Azt már az Ikrek és az Ovizsaru óta tudjuk, hogy az eredetileg kőkemény akcióhősként megismert Arnold Schwarzeneggertől a komikus szerepek sem állnak távol és ha a játszott karakter kellően kontrasztos a Terminátor imázzsal akkor térdcsapkodóan vicces jelentek sülnek ki. De azt is tudjuk, hogy a hírességek reklámszereplései, különösen, ha viccesre vannak véve, sokszor elég izzadságszagúra és kínosra sikerednek és az embernek inkább az jut az eszébe, hogy „na ez is hogy lecsúszott, mennyire kelhetett neki a pénz, hogy eszt a borzalmat bevállalta”. Így aztán kicsit félve kattintottam az alábbi videóra, de kár volt tartani tőle. Megmondom őszintén én még ilyen vicces villanyautó reklámot nem láttam.

Arnie a filmszerepei mellett volt már Kalifornia állam kormányzója is – bár ebben a minőségében a Republikánus pártot képviselte, akik csak duzzogva fogadják el a klímaváltozás tényét és a villanyautók illetve a zöld energia támogatását. Mégis Kalifornia rendkívül haladó gondolkodású állam a környezetvédelem terén is és minden második Amerikában eladott villanyautó itt talál gazdára. Így itt egy Republikánus sem engedheti meg magának, hogy ne támogassa a váltást, Schwarzenegger pedig már hosszú évek óta egyértelművé tette, hogy gyorsítaná az átállást és teljes mellszélességgel kampányol a tiszta energia és a villanyautózás mellett.

Most egy olyan kampányvideóban szerepel, amelyben rejtett kamerával viccel meg villanyautót kereső amerikai vásárlókat. Alteregója Howard Kleiner megpróbálja lebeszélni a potenciális vevőket az elektromosról és sorolja  a benzinesek előnyeit. Ki ne értene egyet azzal, hogy a hangos motorbömböltetés és füstölés az igazi férfimóka, amivel le tudjuk nyűgözni a szomszédainkat, vagy, hogy a benzinkúton tankolni jobb mint a szex?

A videóhoz elérhető angol és magyar nyelvű felirat is – de ez csak annyira jó, mint a Google automatikus beszédfelismerője és fordítója.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.