Újra korlátlan és ingyenes Supercharger a Teslásoknak

A korlátlan ingyenes Supercharger komoly vonzerő (volt?) a korai a Tesla tulajdonosok számára, a használt Tesla hirdetésekben a mai napig ki szokták hangsúlyozni, ha egy néhány éves modell még bír ezzel az előjoggal. Eredetileg a 2017 január 15-ig megrendelt és 2017 április 15-ig legyártott Model S és Model X autókhoz járt a korlátlan ingyenes töltés. Aztán jött a korlátozott vagy feltételekhez, például új vevők szerzéséhez kötött ingyenes töltés időszaka, majd idén tavasszal a Raven frissítés előtt raktárról megvásárolt kifutó példányokhoz adta a Tesla a korlátlan ingyenes SuC használatot, ez esetben viszont már csak az első tulajdonos kapta meg ezt a vonzó lehetőséget, aki használtként vásárol ebből a néhány autóból már nem jogosult az ingyenes töltésre.

Azonban a Teslánál úgy tűnik az utóbbi időben egyetlen dolog biztos: a kiszámíthatatlanság. Tegnap ugyanis Twitter üzenetben közölte a Tesla, hogy újra ingyenes és korlátlan töltést kapnak az egyre nagyobb számban elérhető Supercharger állomásokon azok, akik új Model S-t vagy Model X-et vásárolnak. A változás hátterében valószínűleg az is ott van, hogy a Model 3 túlságosan is népszerű, kicsit a Model S és Model X kárára is, azok eladása vélhetően a vártnál nagyobbat esett, így szükség volt valami újabb ösztönző bevezetésére, hogy újra felpörgessék a nagyobb, régebbi modellek eladását.

Vannak természetesen vesztesei is ennek a változásnak, akik az elmúlt időszakban vásároltak Teslát, most joggal lehetnek csalódottak, és ennek néhány hozzászóló hangot is adott a Twitteren. Akik az elmúlt hetekben, hónapokban vették át autójukat arra panaszkodnak, hogy ez a bejelentés nekik nagyon sokba kerül, hiszen az ő autójuk értéke most nagyot esett a mostantól megvásárolt, gyakorlatilag az ő autójukkal egyidős Teslákhoz képest.

EZT OLVASTAD MÁR?  Hétfőtől megszűnik a legkisebb Model S és X

Olyan hozzászóló is van, aki egyenesen azt tanácsolja a többieknek, hogy aki a napokban rendelt vagy vásárolt Teslát, egyszerűen adja vissza és rendeljen újra. Egyes országokban a visszavásárlási politika lehetővé teszi, hogy 7 napon belül a maximum 1000 mérföldet futott autókat visszaadják a tulajdonosok. Érdemes lehet figyelni megszaporodnak-e a Tesla kínálatban az újszerű, SuC nélküli visszavett autók árengedménnyel, esetleg a Tesla úgy kezeli majd ezt a problémát, hogy aki az előző hét során vette át az autóját, azok is megkapják az új ösztönzőt?

Mindenesetre érdekes ez a lépés annak fényében is, hogy 10 hónappal ezelőtt Elon Musk még azt nyilatkozta, hogy hosszú távon nem fenntartható ez az ösztönző.

EZT OLVASTAD MÁR?  Ilyen egy Tesla Model X fél millió km után

Nem tudhatjuk, meddig tart majd ez az újra bevezetett kedvezmény, így aki Tesla vásárlását fontolgatta, érdemes mielőbb lépni. Aki nem szeretné saját maga intézni a külföldi vásárlást, már Magyarországon is megrendelheti autóját.

 

Elektromos autót használsz?