VW e-UP és Škoda e Citigo árak

Otthon már rendelhetők a hármasikrek, így a Volkswagen e-UP megjelent a német Volkswagen honlap konfigurátorában, az elektromos Škoda e Citigo pedig a cseh Škoda honlapon konfigurálható.

Németországban már ismert az új VW e-UP ára, Csehországban pedig a Škoda e Citigo konfigurálható

A Volkswagen e-UP induló ára 22 180 euró (7 320 000 Ft), ami az extrákkal még néhány ezer euróval természetesen megnövelhető, de még nincs levonva az árból a 2380 eurós Umweltbonus.

A Škoda e Citigo Csehországban 429 900 koronától (5 520 000 Ft) indul, még a konfigurátor összes extráját beikszelve sem érjük el a VW e-UP unokatesó induló árát, így is 6 millió Ft alatt marad a kis elektromos Škoda.

Természetesen érdeklődtünk a Škoda és Volkswagen kereskedéseknél és a Porsche Hungáriánál a magyar forgalmazás várható megkezdéséről és az induló árakról. A magyar árak egyelőre nem ismertek, de az előd modellnél jóval nagyobb akkumulátorral rendelkező Volkswagen e-UP ára alacsonyabb lesz, mint a kifutó modellé. Az autók 2020 januárjában jelenhetnek meg a kereskedésekben, de a konfigurátor az ígéretek szerint már idén év végén elérhető lesz.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.