Model Zero: a Tesla, amiről eddig senki sem tudott

Egy korábban nem ismert Tesla koncepcióról készült látványtervekre bukkant az Electrek hírportál, amire azután lettek figyelmesek az újságírók, hogy kiderítették, ki a novemberben bemutatkozó „Cyberpunk” pickup tervezője. A merőben futurisztikusnak ígérkező jármű formatervei mögött Sahm Jafari áll, aki a kaliforniai Art Center College of Design tanulója volt, és diákévei alatt a Teslánál gyakornokoskodott. A dizájner számos látványos vázlatrajzot és számítógépes grafikát töltött fel honlapjára, de egy közülük különösen érdekes: a Tesla Model Zero, melyet a kaliforniai autógyártónak készített egy új modell alapjául. Jafari azt írta, hogy a villanyautó dimenzióit tekintve a Model 3 alá lenne pozicionálva, és belépőszintű modellként kaput nyitna a Teslához azok számára, akik megfizethető áron szeretnének új autót vásárolni.

Forrás: http://sahmjafari.blogspot.com/2017/11/tesla-model-zero.html

A Model Zero koncepcióból nem igazán lehet a pickup dizájnjára következtetni, hiszen túl sok stílusjegyet nem ismerünk fel rajta a Szárnyas fejvadász járműveiről, de lehet éppen ennek a szokatlan, a jövő autóit idéző vonalvezetésnek köszönheti Jafari, hogy a platós Teslán dolgozhat. A jövő hónapban esedékes Los Angeles-i bemutatóig viszont be kell érnünk a rajongók munkáival, melyek talán közelebb állnak a valósághoz, mint azt gondolnánk.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.