Főoldal » elektromos autó » Alakváltó Suzuki WAKU SPO PHEV

Alakváltó Suzuki WAKU SPO PHEV

A Suzuki eddig távol maradt az elektrombobilitástól, egyelőre nincs sem hibrid, sem PHEV, sem elektromos sorozatgyártású autója a japán gyártónak. Most úgy tűnik megtört a jég, a 2019-es Tokiói Autószalonon bemutatták a Suzuki WAKU SPO névre keresztelt koncepcióautót, amely egy kedves retro stílusú kisautó. Az autót az 1967-ben bemutatott Suzuki Fronte 360 inspirálta. Műszaki adatokat sajnos egyelőre nem tudunk, a legfontosabb viszont, hogy elindult valami, és a Suzuki is elkezdett konnektoros hibridben gondolkozni, ami gyakran a felhasználók és a gyártók számára egyaránt az elektromos autók előszobája.

A retro kisautó a mai koncepcióautókhoz hasonlóan rengeteg kijelzőt tartalmaz, a külső tükröket is kamerák helyettesítik. A legnagyobb érdekesség, ami azért nem valószínű, hogy átkerül majd a szériaérett modellbe az átalakítható hátsó rész: a WAKU SPO egyszerre lehet kombi és kupé. Az autó hátulján kívül változtatható az autó elején lévő maszk és a műszerfal témája is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.