Porsche lesz az első gyári kombi elektromos autó?

Az SUV kategória népszerűsége az elmúlt években szinte teljesen megölte az egyterű autókat, jelenleg pedig a kombi autók is vesztésre állnak velük szemben. Amerikában és Ázsiában, ahol hagyományosan a szedán karosszéria a népszerű, már a nullát közelíti a kombik értékesítés aránya. Európa, elsősorban Németország és a Skandináv országok még tartják magukat, de itt is rohamosan csökken a kombi eladások aránya, a többség inkább a SUV karosszériát részesíti előnyben.

A Tesla Model S Shooting Brake változata utólagos átalakításként készült

Elektromos autóból jóval szűkebb a kínálat, mint hagyományosból. Villanyhajtással egyértelmű a SUV fölény, a szedán kialakítású Model S mellett néhány városi kisautó és kompakt autók vannak a piacon, de a legtöbb új modellt SUV karosszériával jelentik be. Gyári elektromos kombi karosszériás autó egyelőre egyáltalán nincs a piacon, bár az igényt azért jelzi, hogy több cég is készített már Tesla Model S Shooting Brake átépítést. Ezen a piacon különösen érdekes fejlemény, amiről a Carspotter Jeroen youtube csatorna számolt be: a Nürburgringen készült videóban egy álcázott Porsche Taycan TURBO S SPORT TURISMO és SEDAN látható.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.