Főoldal » elektromos autó » Porsche lesz az első gyári kombi elektromos autó?

Porsche lesz az első gyári kombi elektromos autó?

Az SUV kategória népszerűsége az elmúlt években szinte teljesen megölte az egyterű autókat, jelenleg pedig a kombi autók is vesztésre állnak velük szemben. Amerikában és Ázsiában, ahol hagyományosan a szedán karosszéria a népszerű, már a nullát közelíti a kombik értékesítés aránya. Európa, elsősorban Németország és a Skandináv országok még tartják magukat, de itt is rohamosan csökken a kombi eladások aránya, a többség inkább a SUV karosszériát részesíti előnyben.

A Tesla Model S Shooting Brake változata utólagos átalakításként készült

Elektromos autóból jóval szűkebb a kínálat, mint hagyományosból. Villanyhajtással egyértelmű a SUV fölény, a szedán kialakítású Model S mellett néhány városi kisautó és kompakt autók vannak a piacon, de a legtöbb új modellt SUV karosszériával jelentik be. Gyári elektromos kombi karosszériás autó egyelőre egyáltalán nincs a piacon, bár az igényt azért jelzi, hogy több cég is készített már Tesla Model S Shooting Brake átépítést. Ezen a piacon különösen érdekes fejlemény, amiről a Carspotter Jeroen youtube csatorna számolt be: a Nürburgringen készült videóban egy álcázott Porsche Taycan TURBO S SPORT TURISMO és SEDAN látható.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.