Idehaza is előjegyezhető a Dacia villanyautója

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, október 15-én két nagyon fontos tisztán elektromos meghajtású autómodell is bemutatkozik, melyek egyike a Dacia legelső villanyautójaként érkezik a piacra. A román autómárka legfrissebb közleménye jó hírrel szolgált a tömegek számára megfizethető elektromos autóra váró magyar fogyasztóknak, a premiertől ugyanis nálunk is elérhető lesz a Spring nevet viselő crossover. Sőt, a Renault Hungária által kínált előrendelési akcióval az érdeklődők akár már most is előjegyezhetik az első 100 példányt mindenféle kötelezettségvállalás nélkül, a vásárlástól való elállás esetén ugyanis maradéktalanul visszafizetésre kerül a foglaláshoz szükséges 100.000 forintos összeg. A Dacia azt írja, hogy az előrendelés során a még futó elektromos autó pályázatban megítélt támogatás is felhasználható.

Részletes műszaki adatok a jövő hétre várhatók, de annyit már tudunk, hogy a 3,73 méter hosszú kompakt crossover hatótávolsága meghaladja a 200 kilométert (WLTP), amelyhez az energiát egy 26,8 kWh-s lítium-ion akkumulátor biztosítja. A Renault Hungária nagy érdeklődésre számít Magyarországon a modell iránt, nem véletlenül, hiszen várhatóan a piac egyik legkedvezőbb árú elektromos autója lesz. Az importőr hazai reprezentatív kutatása szerint a vételár a leggyakoribb akadály a villanyautóra váltás előtt, így az olcsó Daciával sokak számára nyílik lehetőség a kibocsátásmentes meghajtás előnyeinek megismerésére.

A modell hivatalos hazai áráról és további technikai paramétereiről október 15-én kapunk még több információt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.