Mától fizetős az E.ON magyar töltőhálózata

Ahogy azt a regisztrált felhasználók és a villanyautosok.hu olvasói egy hónapja tudhatják, ma reggeltől az E.ON által üzemeltetett töltőknél is fizetni kell a töltésért. A fizetési rendszer bevezető árazással indult. A töltési díj AC töltő esetén 49 Ft/kWh + 4 Ft/perc, DC töltőknél pedig 57 Ft/kWh + 11 Ft/perc.

Ma reggel frissült a drivE.ON alkalmazás, megjelentek az egyes töltőoszlopokhoz érvényes árak. A töltők használatához nem szükséges az applikációban megadni a bankkártyánk adatait. A töltés indításakor a mobiltelefonon megnyílik a SimplePay weboldala, itt kell megadnunk a bankkártyánk adatait. Ha nem szeretnénk minden egyes töltésnél bepötyögni a bankkártyánk adatait, akkor lehetőségünk van Simple fiók regisztrálására, vagy a Simple alkalmazás használatára.

Amennyiben korábban már regisztráltunk Simple-fiókot, akkor a bejelentkezéshez használható az Apple-fiók, a Facebook-fiók vagy a Google-fiók egyaránt, de e-mail-címmel is bejelentkezhetünk. Utóbbi esetben az e-mail-cím mező már automatikusan ki van töltve a drivE.ON applikációban regisztrált e-mail-címmel, hogy csak a jelszó megadására legyen szükség. (Persze ha eltérő e-mail-címet használunk a drivE.ON applikációban és a Simple regisztrációnál, akkor javítanunk kell a címet.)

A töltés indítása előtt a rendszer 3000 forintot zárol a bankkártyánkon, de a töltés végén természetesen a zárolást feloldják, és csak a valóban fizetendő összeget terhelik a bankkártyánkra.

Tíz sikeres töltést követően az E.ON lehetőséget biztosít utólagos, havi fizetésre, banki átutalással, így akik rendszeresen használják a szolgáltató töltőoszlopait, ezzel a megoldással nem csak a számlák számát csökkenthetik jelentősen, a bankkártya adatok vagy a SimplePay jelszó megadását is elkerülhetik minden töltésnél. A két fizetési mód nem kombinálható, de az eseti fizetésre bármikor vissza lehet állni, a havi elszámolás azonban legközelebb csak 365 nap elteltével igényelhető újra.

Az E.ON a fizetési rendszer elindulását követően tervezi kialakítani a kedvezmény- és utalványrendszert, amellyel lehetőség lesz a drivE.ON applikáción keresztül kuponok, és utalványok gyűjtésére és felhasználására. Kuponokat az E.ON-tól, utalványokat pedig az energiacég partnereitől kaphatnak a felhasználók.

Néhány töltőoszlop használata ingyenes maradt, ezek az Ajka, Balmazújváros, Göd, Hatvan, Várpalota településeken az E.ON által üzemeltetett önkormányzati tulajdonú töltők.

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.