HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Nem bírják a Mustangok a lejtmenetet?

Érdekes problémát találtak norvég villanyautósok az elektromos Mustanggal: egy bizonyos helyi útszakasz lejtős részein 2 héten belük 6 példány is lerobbant az akkumulátor túlmelegedése miatt.

A Ford már rajta van a problémán

A Motor.no beszámolója szerint több olvasójuk is arról számolt be, hogy Geiranger települése felé haladva az autójuk lerobbant és el kellett vontatni. Nem valami Bermuda háromszöges X-Aktáról van szó, a település egy fjord alján fekszik, az út pedig egy meseszép, több mint 10 kilométeres, kacskaringós lejtő. A vizsgálatok szerint közös pont volt még, hogy az autók mind maximális regeneratív fékezéssel ereszkedtek le. Egy bizonyos idő után azonban a sofőrök azt tapasztalták, hogy a hajtás lekapcsolt, az autó pedig megállt az úton és trélert kellett hívniuk.

Forrás: Google Maps

A Ford helyi képviselete már ki is vizsgálta az ügyet, és azt találták, hogy a túl sok regeneratív fékezés után az akkumulátor védelmi mechanizmusa állította le az autót, mert félő volt hogy túlmelegszik a pakk. Ez így elsőre kicsit furcsán hangzik, mivel a Mustangot akár 150 kW-tal is tölthetjük – ekkora teljesítményt nem adhatott le a visszatöltés.

Forrás: Google Maps

A Ford tájékoztatása szerint, már elkészültek a szoftveres javítással, és akinek sürgős a mielőbbi  frissítés, ennek be kell fáradnia a márkaszervizbe egy 30-45 percre. Akinek ráér, megkapja majd a javítást a 21B jelű vezeték nélküli (OTA) frissítéssel idén szeptember-október során.

Forrás: Google Maps
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.