Változik a MOL Plugee zárolási gyakorlata

Ahogy az automata benzinkutaknál, az applikációval indított villanyautó töltés esetén is sok elektromobilitás szolgáltató biztosítja a bankkártyánkon egy kisebb-nagyobb összeg zárolásával, hogy nehogy teljesen üres bankkártyával kezdeményezzük a töltést, így utólag ne tudják levonni a töltési díjat. A zárolt összeg feloldásának gyorsasága nem csak a töltést biztosító szolgáltatótól, hanem a tranzakcióban részt vevő bankoktól függően is változó.

A MOL Plugee eddig minden töltésindításnál zárolt 3000 Ft-ot az applikációban megadott bankkártyán, de az elmúlt időszak eredményei alapján és a csökkenő kintlévőségeknek (azaz a villanyautósok fizetési fegyelmének) köszönhetően változtatnak a zárolás logikáján. Mától, ha egy töltés hiba miatt megáll, vagy el sem indul, akkor a következő töltésindításnál a rendszer nem zárol újra 3000 forintot, hanem a töltés az előző zárolás terhére folytatható.

A gyakorlatban tehát ha a töltés bármilyen műszaki okból nem indul el vagy idő előtt megszakad, akkor az első indításnál zárolt 3000 forinton felül a következő próbálkozás(ok)nál nem történik újabb zárolás, így egy problémásabb szituáció a bosszúságon túl nem eredményez még sok tízezer forintnyi zárolást is. A változás a sikeresen lezárult töltéseket nem érinti, így ezeket követően a további töltésekkor a rendszer újra zárolja a 3000 forintot a szolgáltatás kifizetésének biztosítékaként. Az új zárolási rendszer mától aktív.

A MOL Plugee a közelmúltban az applikáció használatát kiterjesztette a környező országok töltőoszlopaira is, így éjjel-nappal, saját magunknak, az érkezés után azonnal elindíthatjuk a töltést, nincs szükség a személyzet segítségére. Ha valaki esetleg idegenkedik a mobiltelefonos alkalmazás használatától, továbbra is választhat a fix energiamennyiséget tartalmazó csomagokból, amit a benzinkút pénztáránál fizethet készpénzzel vagy bankkártyával, ilyenkor a kútkezelő továbbra is RFID kártyával indítja a töltést.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.