Százezren jelentkeztek egyetlen nap alatt erre a pofás robogóra

24 óra leforgása alatt több mint 100.000 előrendelés érkezett az Ola első elektromos meghajtású robogójára, miután az indiai cég a napokban megnyitotta rá a foglalást. A járműre mindössze egy körülbelül 6 dollár értékű, teljes mértékben visszatérítendő előleget kell kifizetni, ami nyilvánvalóan kevés érdeklődőt gátol meg abban, hogy úgy is beálljon a sorba, hogy talán nem is akarja végül megvásárolni a robogót, de az óriási népszerűségben közrejátszik az is, hogy a gyártó rendkívül agresszív árazást ígér, hogy tömegek engedhessék meg maguknak a kibocsátásmentes közlekedést. A kismotor pontos árát később jelenti be az Ola.

Az Ola terméke egy versenyképes specifikációkat felvonultató, csinos megjelenésű robogó egy olyan ország piacán, ahol a közlekedés nagy része ilyen kétkerekűekkel történik, csak egyelőre hagyományos meghajtással. Bhavish Aggarwal vezérigazgató elmondta, hogy Indiának jók az esélyei, hogy nagyhatalommá váljon az elektromobilitásban, és az Ola büszkén fogja vezetni ezt a közlekedési forradalmat.

A villanyrobogó nem kizárólag városi utakra való, 100 km/h-s végsebességével és 150 kilométeres hatótávjával jóval szabadabb felhasználási lehetőségeket enged. A dizájn egyébként az Etergo nevű holland vállalaté, amelyet pénzügyi nehézségei miatt felvásárolt az Ola.

Az indiaiak egy 2 millió robogó/év kapacitású gyártólétesítmény építésébe kezdtek, amelyhez az ABB szállít majd automatizált berendezéseket. A gyárat a tervek szerint idővel 10 milliós kapacitásúra bővítik, és várhatóan exportra is fog termelni, többek között Európába is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.