Főoldal » elektromos autó » Tényleg megnyílik a Tesla Supercharger hálózata

Tényleg megnyílik a Tesla Supercharger hálózata

Ez most már nem pletyka, maga Elon Musk erősítette meg a régóta keringő hírt egy tegnap esti Twitter posztjában.

A részletek még nem ismertek

Musk tegnap este egy Twitteres elmélkedésre kommentálva jelentette be, hogy az év végéig megnyitják a Supercharger hálózatot más villanyautók előtt is.

A fenti üzenetben az utolsó, hanyagul odavetett mondta a lényeg. Amikor megkérdezték a Tesla vezetőjét, hogy ez pontosan melyik országokra vonatkozik, azt válaszolta, hogy idővel mindenhol ez lesz a helyzet.

A rövid üzenet természetesen több kérdést vet fel, mint amit megválaszol. Minden DC töltéssel rendelkező villanyautóra igaz lesz ez, vagy csak egyes márkák termékeire, akik szerződnek a Teslával? Korlátozva lesz-e a töltési idő, és lesz-e minimum követelmény a teljesítmény felvételére, vagy egy 22kW-os DC töltésű kocsival is be lehet majd állni? Hogyan fognak fizetni a nem Teslás ügyfelek?

A részleteket egyelőre nem ismerjük, de nem kizárt, hogy a Tesla jövő hét hétfői negyedéves pénzügyi jelentésében, vagy az azt követő telekonferencián többet is elárulnak majd.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.