5 új nyelvet beszélnek a Teslák

Nem tudom ki hogy van vele, de mivel a magyart csak 10-15 millió ember beszéli a világon, én elektronikai kütyüknél nem várom el, hogy ismerjék a nyelvünket. Persze én könnyen beszélek, hiszen az angollal és a némettel is boldogulok, ráadásul ennek a kettőnek a segítségével több más európai nyelvet is vissza lehet fejteni – na nem szépirodalmi igényességgel, de egy műszaki cucc, vagy autó menüjében azért feltalálja magát az ember.

De biztos van olyan, aki megengedhetné magának, hogy Teslát vesz, de elbátortalanítja, hogy az ő anyanyelvét nem beszéli az autó. Most 5 nyelvvel szűkebb lett ez a lista.

Magyarul még nem megy, de…

Először is, nem, magyarul még nem tudnak a Teslák – ha így lenne, azt nyilván már a címben jeleztük volna. A 2021.12.25-ös számú szoftverfrissítés után azonban már kiválaszthatjuk az oroszt, a hindit, a görögöt, a horvátot, és a finnt is az autók menürendszerében.

Nekünk ez azért jó hír, mert a finnek és a horvátok 4-5 millióan vannak csak, tehát, ha ilyen kis nyelvekre telik a Teslának, akkor remélhető, hogy előbb-utóbb magyarul is megtanulnak az autók. Természetesen a nyelv ismerete nélkül is lehet használni az autókat, de azért, valljuk be, csak jobb, ha tudjuk, mi minden szerepel azon a nagy képernyőn, hiszen a Teslákban alig vannak gombok, ikonok.

A hindi nyelv hozzáadása egybeesik ezer másik pletykával, ami mind abba az irányba mutat, hogy nagyon közel vagyunk a Tesla indiai színre lépéséhez, de ugyanígy az orosz is jelzésértékű lehet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.