Nagyobb hatótávot kap az Opel Corsa-e és Mokka-e

Megnőtt 7%-kal az Opel két tisztán elektromos modelljének WLTP ciklus szerinti hatótávolsága, így a Corsa-e már 359 kilométerre, a Mokka-e pedig 338 km-re képes a hivatalos európai mérési ciklus szerint.

A nagyobb hatótávolság örömteli, bár egyáltalán nem meglepetés az előző napok híreit követően, hiszen a közös alapokra épülő DS és Peugeot modellek hatótávja szintén 7-7 %-kal növekedett néhány fejlesztésnek követően. Várható volt, hogy a Stellantis csoporton belül az Opel modellek is megkapják a hőszivattyú fejlesztését, a fordulatszám-csökkentő áttétel áthangolását, valamint az alacsony gördülési ellenállású, A+ kategóriás gumiabroncsokat.

A hőszivattyús fűtés mindkét modellben alapfelszerelésként megtalálható, így minden vásárló profitálhat a fejlesztésből, amelynek köszönhetően különösen téli üzemben tapasztalnak majd jelentős hatótáv-növekedést a járművezetők.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.