Főoldal » elektromos autó » Rekord évet zárt a BMW is

Rekord évet zárt a BMW is

Valószínűleg nem minden autógyártónál örülnek a 2021-es eredményeknek, de a BMW a szerencsések közé tartozik: rekord eladásokkal zárták az évet.

A végleges számok még érkeznek, de az előzetes adat bíztató.

100.000 elektromos

A BMW 2021-es hivatalos eladási adatira még egy darabig várnunk kell, de a vállalat egyik vezetője egy interjúban már elárult pár számot. Pieter Nota, a bajor cég igazgatótanácsnak tagja,és a csoporton belül a BMW márka értékesítései tartoznak hozzá. A holland születésű szakember a német sajtónak most elárulta, hogy 2,2 millióval új eladási rekord született a márkánál. 

A cég hivatalos adatai között keresgélve könnyen fellelhetőek az előző évek számai is, így tudjuk, hogy az előző rekord 2019-ben volt, amikor is 2.184.939 autót adtak el a fő márkánál. (Ebben az évben a Mini ezen felül 347 ezer, a Rolls-Royce pedig 5 ezer autót értékesített).

Forrás: BMW 2020-as éves beszámoló

Természetesen a végleges számokat még nem tudjuk, de ez minimum 1, maximum 5%-os növekedést sejtet. 2020-hoz képest természetesen még nagyobb lesz az ugrás, hiszen tavaly a BMW márka eladásai 7%-kal csökkentek.

Nota azt is elárulta az interjúban, hogy tavaly a márkánál 100.000 teljesen elektromos autó készült – ez az eladások 4-5 százaléka lehet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.