Nikola Tesla per – tényleg itt a vége

Úgy tűnik minden peres ügyet le akart zárni az év végéig a vállalat.

Hivatalos

Korábban már egyszer megírtuk, hogy zátonyra futott a Nikola pere a Tesla ellen, de akkor az utolsó előtti pillanatban újabb fordulat történt. A hidrogénes kamionjairól és alapítójának botrányos körülmények közötti távozásáról elhíresült vállalat 2018-ban perelte be 2 milliárd dollárra a Teslát, mondván a rivális Semi névre keresztelt kamionja több ponton is ellopta a Nikola One dizájnmegoldásait. A per sokáig egy helyben állt, a Tesla is ellenkeresettel élt, aztán nem történt semmi. Időközben az is kiderült, hogy a Nikola One dizájnja valószínűleg nem is olyan eredeti, mint állították, Trevor Milton egy pár évvel korábbi tanulmány jogait szerezte meg, a kifogásolt pontok ráadásul eléggé elterjedt megoldások a futurisztikus kamion terveken.

Balra a Nikola One, jobbra a Tesla Semi és a kifogásolt U alakú szélvédő. Forrás: Electrek

Októberben aztán felszólította a bíróság a Nikolát, hogy pár napon belül lépjen a perben, nyújtsa be a hiányzó bizonyítékait, különben ejtik az ügyet. Már-már úgy nézett ki, hogy a cég hagyja kifutni a határidőt, de az utolsó napon mégis kért és kapott újabb halasztást. Most a Bloomberg beszámolója szerint azonban végleg vége az ügynek: az elmúlt kedden mindkét cég visszavonta beadványait.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.