Videó: így áll a BMW debreceni gyára körüli építkezés

2018. július 31-én jelentették be, hogy a BMW csoport Magyarországon, Debrecenben építi fel következő európai üzemét.

Novemberben arról számoltunk be, hogyan haladnak a gyár alapozásának munkálatai, most pedig a környező beruházásokról került ki videó.

Nem csak gyár kell

Egy debreceni olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, hogy új videó került ki a YouTube-ra a BMW debreceni gyára körüli munkálatokról. Most nem kifejezetten a gyár, hanem annak környéke került fókuszba.

Egy autógyár tulajdonképpen egy hatalmas logisztikai operáció. Több műszakban, naponta több ezer munkatárs érkezik a területre, és kamionok, illetve vonatok tucatjait kell kiszolgálni, amelyek a nyersanyagokat hozzák, valamint a kész autókat viszik el.

A debreceni BMW gyár környékét is elő kell készíteni az üzem fogadására, az alábbi videó pedig abba enged betekintést, hogyan haladnak ezek a munkák. Szinte teljesen elkészült már a vasúti leágazás és több vágányos rakodótér, valamint az ehhez kapcsolódó speciális, megerősített szerkezetű úthálózat is. Az új sínpár környező főútvonalakt is érintette, ezért a 33-as számú útra ideiglenes vasúti átjáró épült, azonban később ezt egy 2×2 sávos külön szintű keresztezés váltja.

A környező úthálózaton is új szakaszok és körforgalmak készülnek, amelyek biztosítják, hogy mind a BMW gyár, mind a 100 hektáros beszállítói park körbejárható legyen.

További részletek a videóban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.