Gyártják a Cadillac villanyautójának első darabjait

Mark Reuss, a General Motors elnöke egy LinkedIn-bejegyzésben számolt be róla, hogy megkezdődött a Cadillac Lyriq előszériás gyártása a Tennessee állambeli Spring Hill létesítményben. Az amerikai vállalatcsoport tizenöt hónappal ezelőtt jelentette be az összeszerelőüzem átalakítását elektromos autók gyártására, amelyet egy 2 milliárd dolláros beruházásból valósított meg. Reuss hozzáteszi, hogy a Lyriq elősorozatának gyártása a tervezettnél kilenc hónappal hamarabb kezdődött a gyár gyors átalakításának köszönhetően.

Forrás: Mark Reuss/LinkedIn

A Cadillac legelső tisztán elektromos modelljének végleges változata tavaly áprilisban mutatkozott be. Szeptemberben megkezdődött az előfoglalás, és rögtön fény derült a Lyriq népszerűségére, miután kevesebb mint 20 perc alatt lefoglalták a vásárlók az összes Debut Edition típust. További változatok rendelésére 2022 nyarától lesz lehetőségük azoknak, akik lemaradtak a legelső, különleges kiadásról.

A most készülő elősorozattal egyelőre csak a gyártóberendezéseket és a gyártási folyamatot teszteli a Cadillac, a sorozatgyártás és a vásárlói megrendelések teljesítésére gyártott példányok kiszállítása a következő hónapokban kezdődik.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.