Főoldal » elektromos autó » Nő a Hyundai Ioniq 5 hatótávja Amerikában

Nő a Hyundai Ioniq 5 hatótávja Amerikában

A Hyundai USA sajtóközleményben ismertette a 2023-as modellek, köztük az Ioniq 5 újdonságait. Nő a hatótáv, a vontatható tömeg, megjelenik egy új szín a kínálatban, valamint széria lesz az akkufűtés is.

Az összkerekes Ioniq 5 hatótávja 256 mérföldről 266-ra növekszik. A 10 mérföldes növekedés az európai változatnál nem lenne meglepetés, mivel az Ioniq 5 kezdetben 72,6 kWh-s akkuval került piacra, melyet nálunk 77,4 kWh-ra növelnek. Az Egyesült Államokban azonban az első perctől a nagyobb akkuval szállítják az autót, így nem a plusz 5 kWh kapacitásnak köszönhető a nagyobb hatótáv. A megfejtés az autó hatékonyságának növekedése, ennek megfelelően a gyártó által vegyes használatban megadott fogyasztás 21,4 kWh/100 km értékről 20,7-re csökken.

Az Ioniq 5 megjelenésekor sokan panaszkodtak a téli töltési teljesítmény csökkenésére, erre reagálva a Hyundai nem csak az akkufűtést teszi az alapfelszereltség részévé, de egy új funkció is megjelenik a szoftverben. Amennyiben egy gyorstöltőt állítanak be úticélként az autó navigációs rendszerében, az autó igyekszik a lehető leggyorsabb töltéshez megfelelő hőmérsékletre előmelegíteni az akkumulátort.

MY23-tól kezdve bevezetnek egy új színt, Gravity Gold Matte néven. Az összkerekes Ioniq 5 által vontatható maximális tömeg 1650 fontról (748 kg) 2300 fontra (1043 kg) növekszik. További minden autót érintő változás a biztonsági öv bekötésére figyelmeztetés megjelenése, ezen kívül változik, hogy mely felszereltségi szintekhez jár LED fényszóró és NFC digitális kulcs.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.