Főoldal » elektromos autó » Ilyen, amikor a Forma-1 világbajnokot beültetik a legextrémebb villanyautóba

Ilyen, amikor a Forma-1 világbajnokot beültetik a legextrémebb villanyautóba

Nico Rosberg 10 évet húzott le a Formula 1-ben, 2016-ban világbajnoki címet szerzett, ráadásul, ha valakire ráfoghatjuk, hogy a vérében van a versenyzés, akkor ő biztosan ilyen, hiszen édesapja, Keke Rosberg szintén világhírű F1 világbajnok. Habár a 37 éves sztár karrierjének csúcsát a belsőégésű motorok között érte el, az elektromobilitás sem idegen számára, hiszen a Mercedes egykori versenyzőjeként és a Continental márkanagyköveteként több villanyautóval is találkozhatott, többek között elsőként próbálhatta ki a közel 2000 lóerős Rimac Nevera prototípusát.

Ha azt gondoljuk, hogy egy ilyen tapasztalt pilótát már semmilyen autó nem tud meglepni, és semmilyen vezetési élmény nem tud megijeszteni, akkor érdemes megnézni Rosberg legújabb videóját:

Aki nem követi az elektromos versenysport híreit, annak annyit érdemes tudni, hogy Nico Rosberg a Rosberg X Racing csapat vezetőjeként vesz részt a 2021-ben indult, jelenleg a második szezonjában járó Extreme E versenysorozatban. Ez azt jelenti, hogy ő maga nem versenyez, és saját elmondása szerint ki sem próbálta a 400 kW (durván 550 lóerő) teljesítményű, 1780 kilós, teljesen elektromos Odyssey 21 versenyautót. Egészen mostanáig.

Rosberg a Nürburgring off-road pályáján hajtotta meg a terepjárót, miután a kollégái megmutatták neki a dimbes-dombos, homokos, kavicsos, sziklás terepet, és elmagyaráztak neki minden fontos tudnivalót. Például azt, hogy ha egészen véletlenül összetöri az autót, és az kigyulladna, akkor fusson. A csapat a poroltóval meg majd fut az ellenkező irányba. Szerencsére erre nem került sor, és Rosberg izgatottan mesélte el, mekkora élmény volt számára az elektromos ralizás. Elmondta, hogy sokkal ijesztőbb, mint a Formula 1, és az Odyssey 21 olyan, mint egy tank, átmegy mindenen.

Az igazi meglepetés viszont csak ezután jött Rosberg számára, amikor utasként tapasztalhatta meg a terepjáró erejét. A volán mögött Johan Kristoffersson, többszörös ralivilágbajnok, és az Extreme E bajnokság első évadának győztese ült, aki sokkal magabiztosabban vágott neki a terepnek, és megmutatta a főnöknek, hogyan is megy ez az igazi ralisok között.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.