Főoldal » események » Villanyautós előadások a Kutatók Éjszakáján

Villanyautós előadások a Kutatók Éjszakáján

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére, melyet minden évben szeptember utolsó hétvégéjén rendeznek meg.

Idén a villanyautosok.hu is meghívást kapott az eseményre, így szerkesztőségünk három tagja, Antalóczy Tibor, Biró Balázs és Szűcs Gábor összesen négy előadást tart 2022. szeptember 30-án pénteken a Kutatók Éjszakája eseménysorozat keretében a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusán Gyöngyösön (3200 Gyöngyös, Mátrai út 36.), ezen kívül egy ötödik  előadás is lesz az elektromobilitás témakörében a hagyományos autók elektromosra átépítéséről, melyet Balog Gábor tart.

A rendezvény 17:00 órakor, a fél órás előadások pedig 18:30-tól kezdődnek, természetesen nem csak a villanyautózásról lesznek előadások több teremben párhuzamosan, így azoknak is érdemes átböngészni a programajánlót, akik nem az elektromos hajtás iránti érdeklődésből jönnének el.

Az elektromobilitással kapcsolatos előadásokra az „A” épületben a III. előadóban kerül sor:

18:30 Tíz tévhit a villanyautózásról (Antalóczy Tibor, Biró Balázs, Szűcs Gábor)

19:00 Az akkumulátortechnológia jelene és jövője (Antalóczy Tibor)

19:30 Nem a villanyautó a jövő! – Beszéljünk a hidrogénről (Biró Balázs)

20:00 Az elektromos autók töltése otthon és út közben (Szűcs Gábor)

20:30 Belsőégésű motorral hajtott személyautók átépítése elektromos hajtásúra (Balog Gábor)

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.