Főoldal » események » Villanyautós találkozó is lesz az ecoMobility napon – 2022.10.01.

Villanyautós találkozó is lesz az ecoMobility napon – 2022.10.01.

A Villanyautósok közössége is csatlakozik a Magyar Autóklub rendezvényéhez, így egyben villanyautós találkozót is tartanak a klub székhelyén október első szombatján.

Korábban már mi is beszámoltunk az ecoMobility Day nevű rendezvényről, amelyen színvonalas előadások és izgalmas programok várják az érdeklődőket a Magyar Autóklub székhelyén, Budapesten (1043, Berda József u. 15) október 1-én délelőtt 9 órától.

Az idei év, különösen az ősz, bővelkedett vidéki villanyautós találkozókban, Budapesten azonban idén elsőként találkoznak a villanyautósok, így az elektrombolitás iránt egyelőre még csak érdeklődők első kézből kaphatnak információkat, tudhatnak meg fontos tapasztalatokat a helyi károsanyag kibocsátás nélkül működő járművek rutinos felhasználóitól.

A rendezvény bárki számára ingyenesen látogatható, azonban előzetes regisztrációra van szükség, amely ide kattintva végezhető el.

fotó: Magyar Autóklub

A programok között lesznek szakértői előadások a fenntartható közlekedési megoldásokról, így elektromobilitásról, mikromobilitásról és a különböző megosztáson alapuló közlekedési módokról. Kerekasztal-beszélgetés a fenntartható mobilitásról. Vezetéstechnikai bemutató, Tesla élményautózás, és Sárga Angyal kiállítás, amely végigkalauzol a mobilitás fejlődésén a Steyr Puchtól az elektromos segélyesig.

A villanyautósok mellett az elektromos motorok is megjelennek, nem csak a találkozóra is várják a kétkerekűvel érkezőket, de a kiállított járművek között is lesznek motorkerékpárok.

A rendezvényen biztosan ott lesz a

  • Jövő Mobilitása Szövetség, akiknek a fő céljuk a fenntartható közlekedési megoldások bemutatása, népszerűsítése és fejlesztése
  • Elektromos Autó Akadémia célja, hogy olyan tudást adjanak át, amellyel felvértezve megfontolt és tudatos fogyasztói döntést hozhatnak az autóvásárlás előtt állók
  • Villanyautósok – a magyarországi villanyautósok közössége
  • SZEnergy Team, akik elsöprő fölénnyel nyerték meg a 2022-es Shell Eco-marathont
  • ORFK-OBB, vagyis az Országos Balesetmegelőzési Bizottság, akik évtizedek óta segítik a közlekedésbiztonsági oktatási, nevelési tevékenység gyakorlati megvalósítását
  • CleenUp, akik applikáción rendelhető környezetkímélő mobil autómosással foglalkoznak
  • ZTECH, akik prémium minőségű elektromos kerékpárokat, e-motorokat, e-mopedeket forgalmaznak, és el is hoznak jó néhány járgányt kipróbálni!
  • ADVES.moto a KSR Group hivatalos magyarországi partnereként elektromos motorokkal érkeznek
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.