Október 11-től drágul a töltés az EON hálózatán

A villamosenergia világpiaci árának jelentős emelkedése miatt a driveE.ON nyilvános töltőin korábban érvényes árak 2022. október 11-től az alábbiak szerint változnak.

AC töltő esetén:
159 Ft/kWh (0. perctől indul) + 8 Ft/perc (a 240. megkezdett percet követően)
éjszakai tarifa (20:00-6:00 óra között): 99 Ft/kWh

A MOM Parkban:
179 Ft/kWh (0. perctől indul) + 8 Ft/perc (a 240. megkezdett percet követően)
éjszakai tarifa (20:00-6:00 óra között): 99 Ft/kWh

DC töltő esetén:
189 Ft/kWh (0. perctől indul) + 18 Ft/perc (a 60. megkezdett percet követően)

Íme összehasonlítva az eddigi árakkal:

A táblázatból jól látható, hogy bár az árak emelkednek, és továbbra sem lesz érdemes feleslegesen a töltőn lógatni az elektromos járműveket, a töltőfoglalásért fizetett + forintokat AC és DC töltők esetén is az eddigi 2 óráról 4 órára emelte meg az EON. Mindez azt jelenti, hogy duplázódott a percdíjmentes időszak, aminek hátránya, hogy kevésbé szorítja a felhasználót arra, hogy a már teljesen feltöltött autóval odébb álljon és átadja a töltés lehetőségét másnak. Mindezt érdemes abból a kontextusból vizsgálni, hogy a magyarországi töltők száma nem egyenesen arányosan növekszik a forgalomba helyezett elektromos járművek számával. Nő tehát a felhasználók egyéni felelőssége és egyre fontosabb lesz, hogy a villanyautós társaink fejével is gondolkodva tudatosan használjuk a nyilvános oszlopokat!

Az EON oszlopokon az árak átállítása 2022. október 11-én reggel 9:00-10:00 között zajlik majd.

Ebben az időintervallumban a felhasználók nem tudnak töltést indítani az applikációból, a folyamatban lévő töltéseket pedig központilag leállítják és erről értesítést küldenek.

Jó hír ugyanakkor, hogy a Várpalotán található töltők Önkormányzati üzemeltetésűek, így azok továbbra is ingyenesek maradnak!

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Zvara Szabolcs

Hiszek abban, hogy a legkisebb tettnek is lehet óriási hatása ezért villanyautót használok, amit napelemről töltök. Igyekszem a háztartást műanyagmentesíteni, a hulladékot szelektíven gyűjteni, az elhasznált dolgokat újra felhasználni és amit lehet a saját kertben megtermelni. Jó érzés tudni, hogy ez nem csak nekem számít, ezért csatlakoztam a Villanyautósok.hu csapatához.