Tűz volt a Tesla berlini gyárának területén

Hétfőn hajnali fél négykor érkezett a hívás a környék tűzoltóihoz, amelyben segítséget kértek a Tesla gyár területén felcsapó lángok eloltásához.

Személyi sérülés nem történt, az első információk alapján az anyagi kár nem jelentős, a tüzet reggel nyolcra eloltották.

Papírhulladék

A felvételek és a helyi sajtó beszámolói alapján a tűz a gyárépületektől távol, ráadásul pont a tűzoltáshoz tárolt esővíz medencék közelében, egy újrahasznosító területen volt, ahol papír és fahulladékot dolgoznak fel, aprítanak kisebb darabokra. A tűz oka egyelőre még nem ismert.

A tűzhöz Grünheide és Erkner város 37 tűzoltója vonult ki és a gyár 12 fős saját gárdájával együtt reggel 7:45-ig dolgoztak a területen. A füstölgő papírhulladék további hűtésének feladatát az üzem saját tűzoltói végzik.

A Stern német magazin és hírportál drónvideót is szerzett a területről.

A beszámolók szerint mintegy 800 köbméter papír és fahulladék kapott lángra a tárolóban, de egyéb anyagi kárról nem érkezett beszámoló.

Forrás: Google Maps

Az eset kapcsán egy helyi civil szervezet és egy brandenburgi környezetvédő csoport azt követeli, hogy azonnal állítsák le a gyártást, mivel ez az eset jól illik azok sorába, amelyek a vízvédelmi terület épségét veszélyeztetik. A helyi vízszolgáltató szakemberei a helyszínen vizsgálják, hogy került-e szennyezett oltóanyag a talajvízbe.

A címlapkép forrása: mialending.com

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.