Főoldal » elektromos autó » Jön az új Audi e-tron

Jön az új Audi e-tron

Az Audi első tisztán elektromos divatterepjárójának ráncfelvarrása hamarosan megérkezik, és a vállalat által a napokban közzétett fényképeken már alighanem az új e-tront láthatjuk, ám egyelőre álcamatrica alatt. Az új hűtőrácsdizájn azonban így is árulkodó, sőt, valószínűleg az autógyártó által használt élénk narancssárga szín sem véletlen: az ilyen matricázás általában a vállalat teljesítménycentrikus modelljeit jelöli, azaz nem kizárt, hogy az újdonság az e-tron SUV RS verzióját rejtegeti. A cég ezt nem erősítette meg, közleményében csupán annyit ír, hogy az új prototípus néhány titkot még megtart magának. A villanyautó egyébként a szeptember 23-án megrendezett, Hamburg és Hannover közötti E-Cannonball rendezvényen bukkant fel.

Meg nem erősített hírek szerint az új e-tronra nem csupán vizuális átváltozás vár, hanem jelentős technológiai felfrissülés is nagyobb hatótávval és gyorsabb töltéssel. Az Autocar magazin belső forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a jármű hatótávolsága akár 600 kilométerre is nőhet, köszönhetően az új akkumulátornak és az új, hatékonyabb villanymotornak. Az RS verzió végre bevezetheti a kínálatba az Audi régóta várt hárommotoros hajtásrendszerét is.

Habár hivatalos bejelentés még nem érkezett, az e-tron facelift bemutatóját még az idei évre várja a sajtó, így nagy eséllyel az októberi Párizsi Autószalonon sor kerül rá. A frissítéseket a Sportback változat is meg fogja kapni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.