Főoldal » elektromos autó » Ebből lehet a Toyota következő villanyautója

Ebből lehet a Toyota következő villanyautója

A Los Angeles-i Autószalonon a Toyota megmutatta a nemes egyszerűséggel csak bZ Compact SUV néven illetett elektromos tanulmányát, amely minden bizonnyal egy a közeljövőben megjelenő villanyautót vetít előre az e-TNGA padlólemezre épített, a kezdetektől fogva elektromosnak tervezett bZ-sorozatban. Az autó méretben és formában is hasonlít a C-HR hibrid crossoverre, így nem kizárt, hogy a japánok azon terméküknek kívánnak elektromos alternatívát kínálni.

A tanulmány meglehetősen radikális dizájnnal szórakoztatja a közönséget, ami merőben eltér a bZ4X hagyományosabbnak nevezhető megjelenésétől. Rövid túlnyúlások, aerodinamikus forma, markáns fényszórók, és kihangsúlyozott hátsó diffúzor jellemzi, ráadásul a kerekek is a helyükön vannak, messze kitolva az autó sarkaihoz.

Az utastér még a külsőnél is futurisztikusabb, a szemünket egyből a hajlított központi kijelző vonja magára, de befigyel a keskeny yoke kormány is, valamint a fizikai vezérlők szinte teljes hiánya.

Műszaki jellemzőket egyelőre nem tett közzé a Toyota, de sajtóértesülések szerint decemberben bővebb információkat kapunk majd.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.