Főoldal » elektromos autó » elektromosautó-akkumulátor » Elkészült a CATL német akkugyára

Elkészült a CATL német akkugyára

Átadták Németországban, Arnstadtban a CATL kínai akkumulátorgyártó vállalat első európai cellagyártó üzemét – írja az MTI.

A Türingia tartományban felépült gyár éves termelési kapacitása 14 GWh, amely mintegy 350.000 elektromos személyautóhoz elegendő akkumulátort jelent.

fotó: CATL

Bodo Ramelow, a tartomány miniszterelnöke a CATL Debrecenbe tervezett, jóval nagyobb kapacitású üzemével kapcsolatban a magyar közmédiának elmondta, hogy a kereslet várható lendületes növekedése alapján nagyon helyesli, hogy a kínai cég Türingia után Magyarországon is megjelenik, és még nagyobb beruházást hajt végre. Ramelow azt is hozzátette, hogy a CATL arnstadti gyárát úgy építették meg, hogy „nem történhet vegyi szennyeződés” a környezetében.

Debrecenben a múlt héten tartották a második közmeghallgatást a tervezett akkugyár ügyében, amelyen még az első alkalomnál is erősebb indulatok szabadultak fel a közönség soraiban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.