Főoldal » elektromos autó » Akkora erejű volt a becsapódás, hogy kiszakadt a villany-Audi aksija

Akkora erejű volt a becsapódás, hogy kiszakadt a villany-Audi aksija

A közösségi médiának, és a mindenki zsebében ott lapuló mobiltelefonoknak hála elég sok villanyautó balesetet híre eljut hozzánk, de ez tényleg új, ilyen videót még nem láttunk.

Az e-tron szó szerint elhagyta az akkupakkját.

Elképzelhetetlen

Tudva, hogy a gyártók mindent megtesznek az akkupakk fizikai védelme érdekében, illetve, hogy milyen combos csavarokkal rögzítik azokat az alvázhoz, egyszerűen nem is értjük ilyen eset hogyan fordulhatott elő.

A történet a kanadai Richmondból származik, ami Vancouver egyik elővárosa, és mint ilyen közvetlenül az Egyesült Államok határán fekszik. A szereplők a Reddit közösségi médián terjedő információk szerint egy szürke Toyota Corolla és egy fekete Audi e-tron. Előbbi, szabályosan, a lámpa zöld jelzése mellett haladt át egy kereszteződésen, míg utóbbi a piros jelzés ellenére próbált meg átjutni. Az ütközés következtében a 2,5 tonnás Audi megpördült, a levegőbe emelkedett, elvitt egy villanypóznát. De ami ennél is durvább

az esetről készült videó és fényképfelvételek szerint az ütközés erejétől a 700 kilós akkupakk kiszakadt az autó aljából és keresztülcsúszott az úttesten, majd kigyulladt.

Íme a videó, amelyet egy elhaladó autó hátsó kamerája rögzített:

Igen, az ott a távolban az e-tron 95 kWh-s akkupakkja, amelyet, ha helytállóak az információink, 35 csavar tart az autóban.

Egy terri_ma felhasználónevű fórumozó egy képet is megosztott a vétlen Corolláról:

Forrás: @terri_ma, Reddit

A Toyota sofőrjét ugyan kórházba szállították, de a sérülései szerencsére nem életveszélyesek. Az audis pedig csak könnyebben sérült.

A baleset során a kiszakadó akkupakk a kétszer kétsávos út menetirányait elválasztó fasor felé vette az irányt, és a fűben elakadva állt meg, majd kigyulladt. Szerencsére útközben senkit és semmit sem sodort el.

Az e-tronnak nem ez volt az első akkuelhagyásos balesete. 2019-ben egy részeg német sofőrt mentett meg a biztonságos utascella, miközben az akku levált a kocsiról és kigyulladt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.