Főoldal » elektromos autó » Három modelljének gyártását is leállította a NIO

Három modelljének gyártását is leállította a NIO

Három tisztán elektromos meghajtású autómodell is távozik a NIO kínálatából, miután a kínai autógyártó megkezdte régebbi, NT 1.0-s padlólemezének kivezetését – erről tájékoztatta a cég a CnEVPost hírportált. A 2022-es modellévre készült NIO ES8, ES6, és EC6 sorozatgyártását leállították, így ezeket az autókat konfigurálni már nem lehet, mindössze a kereskedésekben készleten lévő példányokat tudják hazavinni a vásárlók.

NIO ES6

A sanghaji székhelyű vállalat szóvivője elmondta, hogy modellváltás történik a márkánál, a régebbi technológiát kivonják a piacról, és az újabb, NT 2.0-s padlólemezre épülő modellek értékesítésére helyezik a hangsúlyt. Ilyen például az ET5 és ET7 szedán, a tavaly decemberben bemutatott EC7 SUV, valamint az ES7, amelyet Európában EL7 néven forgalmaz a NIO az Audival szemben elvesztett per miatt.

NIO EC6

Ami a márka legelső Európában is értékesített modelljét, az ES8-as SUV-t illeti, az NT 1.0-re gyártott korábbi generáció távozik, ám a járműből hamarosan piacra kerül az új, NT 2.0-s nemzedék. A kiszállítás az év második felében indul, így elképzelhető, hogy lesz egy rövid idő, amíg a vásárlók nem tudnak majd hozzájutni ehhez a modellhez. A hírek szerint egyébként a másik két régebbi modell sem szűnik meg teljesen, azok is átkerülnek az újabb platformra.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.