Egyterű épülhet a Tesla Model X alapjaira

A Tesla, illetve Elon Musk tele van tervekkel. Napelemes céget építenek, saját akkumulátor gyárakat vizionálnak, ipai és otthoni energiatároló egységeket gyártanak, és nem utolsó sorban újabb és újabb autókat ígérnek. Mindezt azért, hogy felgyorsítsák a világ átállását a fenntartható közlekedésre.

A legújabb, eddig ki nem mondott tervekbe a Jalopniknak sikerült beletenyerelnie egy pusztán találgatásokra épülő cikkel. Nem túl gyakori dolog, hogy a jövőbeni tervekről szóló találgatásokra egy Tesla méretű cég reagál, de úgy tűnik ez túl magas labda volt a Musknak, így lecsapta. Ezzel ugyanis lélektanilag felzárkózhatott, vagy akár meg is előzhette a botrányokban némileg megtépázott Volkswagent.

Tesla egyterű a klasszikus Volkswagen formákkal ötvözve (Render: Jason Torchinsky)
Nem hivatalos Tesla egyterű mockup a klasszikus Volkswagen formákkal ötvözve (Forrás: Jason Torchinsky)

Egy tisztán elektromos meghajtású kisbuszról, vagy egyterűről van ugyanis szó, amit az autós újságíró szerint simán fel lehetne építeni a már létező Model X alapjaira. Sőt, Jason Torchinsky szerint a Model X eleve egyterű kellett volna legyen.

A Tesla vezetője szinte azonnal reagált a megjelent cikkre, megerősítve, hogy a Tesla minibuszt a Model X alvázára építik. Megfejelve azzal, hogy a lehetséges embersűrűség meglepően nagy lehet.

EZT OLVASTAD MÁR?  Olcsóbb a Tesla Model S és Model X
Volkswagen Budd-e tanulmányautó
Volkswagen Budd-e tanulmányautó

Az elektromos egyterű koncepciót a Volkswagen hozta előtérbe az idei CES-en bemutatott Budd-e tanulmányautóval, amire eddig a Tesla semmilyen reakciót nem adott. Úgy tűnik azonban, hogy nem mentek el a Tesla döntéshozók sem csukott szemmel a CES-en népszerű Volkswagen stand előtt, és a Model 3 után egy egyterűvel is bővülhet a kínálat.

Volkswagen Budd-e tanulmányautó futurisztikus belsővel
Volkswagen Budd-e tanulmányautó futurisztikus belsővel

Szerinted milyen betűjelzés illene a Tesla kínálatban egy egyterűnek?

Elektromos autót használsz?