Főoldal » zöld rendszám » Hajdúnánáson is ingyenes a parkolás zöld rendszámmal

Hajdúnánáson is ingyenes a parkolás zöld rendszámmal

A tavaly kiírt önkormányzati töltőtelepítési pályázat keretében Hajdúnánás is sikeresen pályázott egy darab elektromos autó töltő telepítésére. Amint azt az e-cars.hu kiszúrta pályázati támogatás kifizetésének egyik feltételeként megszabott ingyenes parkolási lehetőség ennek megfelelően meg is jelent a település parkolási rendeletében, amely szerint „környezetkímélő gépjárművek (tisztán elektromos gépkocsi; konnektoros hibridautók, amelyek elektromos üzemben legalább 25km-t tudnak megtenni; növelt hatótávolságú hibrid elektromos gépkocsik, amelyek elektromos hajtással 50km-t tudnak megtenni” nem tartoznak a rendelet hatálya alá. A szöveg nem egyértelműsíti, hogy a gyakorlatban miként ellenőrzik, hogy az adott autó megfelel-e a kritériumoknak, de telefonos megkeresésünkre tájékoztattak bennünket, hogy a többi településhez hasonlóan Hajdúnánáson is a zöld rendszám megléte az ingyenes parkolás feltétele. A pályázati támogatás miatt még más településeken is szükség lesz a parkolási rendelet módosítására.

Zöld rendszámmal ingyenes parkolást biztosító települések listája

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.